Rufina

Cum să cureți hainele din lână fără emoții?

Postat in 29 Decembrie 2019, 19:51 de Rufina / Categorie: Blog Rufina Laundry

Cu toții ne bucurăm de sentimentul de căldură și confort resimțit atunci când îmbrăcăm un pulover de lână. Ai impresia că plutești pe un nor de vată de zahăr! Iar pentru a ne proteja de temperaturile scăzute de afară, un palton de lână poate fi cel mai bun aliat. Însă când vine vorba de curățarea lor, lucrurile se pot complica. Dacă nu cureți articolele din lână corespunzător, poți transforma cu ușurință puloverul favorit în unul pentru copii. Dacă vrei și tu să păstrezi cât mai mult articolele din lână, mai ales dacă te gândești la cât au fost de scumpe, urmează sfaturile prezentate mai jos:


    1. Evită să speli articolele din lână la mașina de spălat
Hainele din lână sunt cele mai fericite atunci când sunt spălate manual. Fiind confecționate din fibre delicate, nu le place să fie agitate în mașina de spălat. Dacă totuși este o situație deosebită și trebuie să le speli în mașina de spălat, asigură-te că folosești programul pentru haine din lână sau delicate.


    2. Nu spăla niciodată hainele din lână la temperaturi ridicate
Atât în ceea ce privește spălarea manuală, cât și utilizarea mașinii de spălat, temperatura apei nu trebuie să depășească 30 de grade. Asta în cazul în care îți dorești ca hainele să nu fie cu câteva mărimi mai mici după procesul de curățare  


    3. Folosește un detergent special pentru lână
Evită să folosești un detergent obișnuit atunci când cureți un articol din lână. Ține minte că lâna este un material deosebit, prin urmare și detergentul utilizat ar trebui să fie la fel. Dacă totuși nu ai apucat să cumperi un detergent special, poți utiliza șampon de bebeluși.


    4. Înmuiere și apăsare, niciodată frecare!
Spălarea hainelor din lână trebuie să se realizeze prin mișcări de apăsare și înmuiere. Frecarea țesăturii, dar și strângerea sau întinderea ei în timpul spălării poate deteriora semnificativ forma articolelor vestimentare. Procesul de stoarcere trebuie să fie extrem de delicat!


    5. Uscarea hainelor din lână trebuie să se realizeze pe o suprafață întinsă
Pentru eliminarea excesului de apă te poți ajuta de un prosop (alb, ca să eviți transferul de culoare!). După aceea, întinde haina pe o suprafață plană, de exemplu deasupra uscătorului de haine. Nu agăța nicidecum haina cu ajutorul cleștilor de rufe. Aceasta își va pierde forma! Încearcă să aranjezi haina pe uscător în așa fel încât să aibă forma ei obișnuită.


    6. Nu depozita hainele de lână pe umeraș
După uscare, acestea trebuie împachetate cu grijă și depozitate într-un sertar sau pe raft, fără a fi presate de alte articole. Excepție fac paltoanele de lână, care se pot păstra pe un umeraș. Totuși,  este indicat ca umerașul să fie unul solid, din lemn, pentru a susține greutatea paltonului și pentru a evita deformarea acestuia.


Tadaaaaaam! Ai curățat cu brio hainele tale din lână! Dacă totuși nu ai timp să urmezi acești pași sau pur și simplu nu vrei să riști deteriorarea puloverului preferat, putem să facem noi asta în locul tău. Plasează comanda online AICI sau la 0770.911.006 și noi venim direct la birou sau acasă pentru preluare și livrare. Iar tu te bucuri liniștit de căldura și confortul oferite de hainele din lână.