Termeni si conditii

Website-ul www.rufina.ro (denumit in continuare “site-ul”) este proprietatea SC RUFINA LAUNDRY SRL, avand ca date de identificare Cod fiscal 41046234 si numar de inregistrare J35/1975/2019, cu sediul in Timisoara, Intrarea Elisabeta Rizea, nr.1, sc. B, ap.4
Acest document stabileste termenii si conditiile in care acest site poate fi utilizat. Accesul si utilizarea site-ului se fac sub autoritatea regulilor si conditiilor mentionate in acest document. Utilizarea site-ului presupune acceptarea acestor termeni si conditii precum si asumarea responsabilitatii in cazul incalcarii lor.
Drepturile de autor asupra intregului continut al site-ului apartin in totalitate SC RUFINA LAUNDRY SRL si nu se pot folosi sau copia fara un acord scris prealabil din partea acesteia.
In timpul utilizarii site-ului si a serviciilor oferite de acesta, utilizatorul se angajeaza sa respecte legile in vigoare si sa nu desfasoare activitati de tip cracking, hacking sau altele similare, care pot aduce prejudicii la buna functionare a site-ului, a serverului sau a securitatii informatiilor. Utilizatorul se angajeaza sa nu modifice, copieze, transmita, afiseze, publice sau reproduca informatiile de pe acest site, precum si sa nu creeze produse similare sau sa vanda informatii sau servicii obtinute prin intermendiul site-ului.
Utilizatorul se angajeaza sa suporte orice costuri aferente utilizarii site-ului precum cele pentru serviciile de telefonie sau internet.
Utilizatorii acestui site au urmatoarele drepturi:
•    explorarea continutului www.rufina.ro;
•    reproducerea, traducerea sau utilizarea informatiilor publicate, numai cu acordul SC RUFINA LAUNDRY SRL;
•    inserarea in paginile proprii ale unor legaturi catre acest site web (atunci cand legaturile sunt cuprinse in website-uri comerciale sau publicitare se va asigura deschiderea unei noi ferestre pentru vizualizarea site-ului);
Toate datele, imaginile si specificatiile prezentate pe acest site au caracter informativ. Acestea pot fi schimbate in orice moment fara a fi necesara o instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
Intregul continut al site-ului www.rufina.ro, incluzand texte, imagini, reprezentari grafice, butoane, programe, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date, este proprietatea SC RUFINA LAUNDRY SRL si este protejat conform Legii Drepturilor de Autor si Legii privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala.
Este interzisa copierea, distribuirea, transmiterea, publicarea, reproducerea sau crearea unui document derivat din orice informatie sau serviciu, obtinute de pe sau prin intermediul site-ului.
Folosirea fara acordul scris al SC RUFINA LAUNDRY SRL a oricaror elemente enumerate mai sus, se pedepseste conform legilor in vigoare.
Conform Legii nr 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si adaugita precum si Legii nr 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, SC RUFINA LAUNDRY SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai in scopurile specificate datele furnizate de catre utilizatori.

Termenii si conditiile de utilizare a site-ului se supun legislatiei Romaniei. In caz de litigiu, se va incerca solutionarea amiabila intre parti, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere amiabila, va fi considerata instanta judecatoreaca competenta.
Clauzele Bonului de Comanda - Chitanta au putere de lege conform Articolului 1270 Cod Civil
1.    Prin utilizarea serviciilor SC RUFINA LAUNDRY SRL sunteti de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare a serviciilor SC RUFINA LAUNDRY SRL, acord considerat a fi acceptat in momentul plasarii comenzii, iar ca masura suplimentara personalul poate solicita semnatura clientului pe fata bonului nefiscal, denumit generic BON DE COMANDA, ca semn de acceptare a conditiilor prevazute in “Termeni si conditii de utilizare a serviciilor SC RUFINA LAUNDRY SRL, precum si a faptului ca sunteti de acord ca SC Rufina SRL sa preia articolele vestimentare.
2.    Articolele nu vor fi etichetate individual, dar vor fi colectate in saci, fiecare comanda individual, iar acestia vor fi etichetati, pentru a evita situatiile, putin probabile, in care comenzile pot fi incurcate.
3.    Etichetarea articolelor se va face astfel incat materialul sa nu fie afectat.
4.    In cazul articolelor care nu permit acest lucru, etichetarea se va face astfel incat materialul sa fie cat mai putin afectat, solicitandu-se acceptul verbal al clientului pentru zona in care vor fi capsate marcutele de identificare.
5.    Clientul va verifica ca hainele predate spre procesare, inainte de predarea lor, sa nu contina bani, bijuterii, obiecte de valoare, obiecte atasate articolelor sau orice alt obiect care nu face parte din articolul respectiv, iar orice pretentie cu privire la acestea asupra SC RUFINA LAUNDRY SRL, NU va fi luata in considerare. Desi compania SC RUFINA LAUNDRY SRL nu isi asuma responsabilitatea in astfel de situatii, daca reprezentatii companiei vor gasi astfel de obiecte in articolele predate spre curatare /calcare, vor anunta clientul in vederea recuperarii lor.
6.    Daca exista neconcordante intre articolele descrise si articolele aduse de sofer, clientul va fi informat despre aceasta si se va solicita acceptul de procesare, prin SMS. Lipsa unui raspuns prin SMS va duce la procesarea articolelor pe RASPUNDEREA CLIENTULUI. Termenul de raspuns prin SMS este de 1 ora.
7.    Receptionarea articolelor se va face in urmatoarele conditii: verificarea atenta a articolelor astfel incat acestea sa nu prezinte urme de uzura, deteriorare, pete fixate, pete neidentificate de catre client, pete invechite ( mai vechi de 1 saptamana ), sau orice alt aspect care nu corespunde cu forma de la momentul achizitiei articolului, situatie in care toate aceste aspecte for fi mentionate pe bonul nefiscal, denumit generic BON DE COMANDA, prin aplicarea spampilei, care descrie toate aspectele de mai sus, pe spatele bonului de comanda, iar clientul semneaza pentru cele semnalate si ESTE DE ACORD CU PROCESAREA ARTICOLELOR PE RASPUNDEREA PROPRIE.
8.    Daca obiectele predate îsi modifica dimensiunile sau se deterioreaza din cauza unor vicii ascunse (ex.: defectiuni provenite din insuficienta rezistenta a tesaturii si a cusaturii, din insuficienta rezistenta a colorantilor etc.), societatea este absolvita de orice raspundere.
9.    In ceea ce priveste uzura, ambele parti recunosc în principiu o uzura de 30% pentru orice obiect predat.
10.    Restituirea obiectelor se face numai în urma prezentarii bonului de comanda original sau, in lipsa bonului de comanda, cu ajutorul cartii de identitate.
11.    In urma prelucrarii obiectelor din blana naturala, piele, cojoc, piele velurata, acestea pot suferi modificari de culoare datorate unor defecte de tabacire, tanare si vopsire, sau orice alte deteriorari cauzate de un finisaj necorespunzator, motiv pentru care prestatia de curatare chimica a acestor obiecte se va face exclusiv pe raspunderea clientului.
12.    Eventualele obiectiuni trebuie facute în momentul ridicarii obiectelor, reclamatiile ulterioare nu vor fi luate în considerare.
13.    In caz de pierdere sau deteriorare grava a articolelor din cauza personalului firmei, despagubirea va fi de 5 (cinci) ori contravaloarea serviciului.
14.    Obiectele care nu poseda etichete cu recomandarile de prelucrare, se executa exclusiv pe raspunderea clientului.
15.    Exista posibilitatea ca obiectele cu captuseli, întarituri, gulere, mansete, buzunare, etc., foarte murdare si / sau tocite sa nu poata fi curatate foarte bine. Societatea nu raspunde în cazul în care acestea îsi pastreaza un aspect murdar dupa predetasare si curatare/spalare.
16.    Obiectele neridicateîn termen de 3 luni se considera abandonate si pot fi valorificate de societate pentru recuperarea cheltuielilor de depozitare sau pot fi donate unor institutii de binefacere.
17.    SC RUFINA LAUNDRY SRL nu raspunde pentru pierderea sau deteriorarea nasturilor, cataramelor, fermoarelor , pernitelor de umeri, a altor accesorii sau a obiectelor uitate in buzunar.
18.    SC RUFINA LAUNDRY SRL nu este raspunzatoare pentru neexecutarea prestatiilor in termen din lipsa energiei elecrice, lipsa sau debitul necesar al apei pentru functionarea normala autilajelor.
Plati    
1.    Preturile practicate sunt cele afisate pe sitelul companiei www.rufina.ro
2.    Preturile standard afisate se adreseaza tuturor clientilor
3.    Politica de preturi a SC RUFINA LAUNDRY SRL se poate schimba oricand fara a fi necesara o noficare prealabila
4.    Plata serviciilor solicitate se efectueaza in momentul preluarii articolelor inainte de procesare sau in momentul predarii articolelor dupa procesare
5.    Plata se poate realiza in numerar sau cu cardul
6.    Indiferent de motiv NU se poate solicita returnarea banilor platiti pentru serviciile achizitionate, prezente sau viitoare